ONS VERHAAL
Het is allemaal begonnen in Kerksken, een klein dorpje in Oost-Vlaanderen, op een familieboerderij waar het gevogelte in open lucht werd gekweekt.
Iedere zondag stonden de bewoners van het dorp, en van de nabijgelegen dorpen, in de rij met de braadpan in de hand om deze heerlijke gebraden kippen te kopen.
Door het succes van dit initiatief besloot de jonge generatie om meerdere winkels van wild en gevogelte te openen in Kerksken, Aalst, Zottegem en Brussel.
In 2002 richtte de derde generatie, met deze familiale traditie in het hart, de eerste traiteurzaak van Fonteyne The Kitchen op.
Fonteyne The Kitchen zal in de loop van de jaren haar assortiment van traditionele recepten aanvullen met gerechten van alle horizonten in haar steeds groeiend aantal winkels.
ONZE WAARDEN
Wij zijn ervan overtuigd dat gezonde voeding zorgt voor een beter welzijn. De smaak van onze gerechten toont aan dat plezier en gezondheid hand in hand kunnen gaan.
HOMEMADE
Wij maken zelf onze nieuwe recepten in onze winkels en ateliers.
VERS
Wij koken met verse producten die dagelijks worden geleverd, net als thuis.
NATUREL
Wij gebruiken nooit kunstmatige kleurstoffen en bewaarmiddelen, uiteraard hebben onze gerechten hierdoor een beperkte bewaartijd.
Lokaal
Onze oude getrouwe leveranciers en landbouwers bevinden zich meestal in de regio Aalst. Wij werken geregeld samen met leveranciers en producenten uit Brussel en Wallonië.
SEIZOENGEBONDEN
Wij passen onze kaart aan in functie van het seizoen en evenementen.
GEZOND
Wij gebruiken weinig vet, weinig zout en weinig suiker en onze voorkeur gaat naar koken met olijfolie. Wij gebruiken veel verse groenten en hebben een selectie bio-producten. Samen met onze diëtisten hebben we veel glutenfree en vegetarische gerechten ontwikkeld.